Karoliina Pertamo! – Gestur 2014/Guest in 2014

Karoliina Pertamo - Ljósmynd: Katriina Korpi

Karoliina Pertamo – Ljósmynd: Katriina Korpi

Finnska myndlistarkonan Karoliina Pertamo verður einn af gestum hátíðarinnar Páfugl úti í mýri 2014. Pertamo byrjaði að myndskreyta barnabækur 2010 og hefur síðan þá myndskreytt fjölda bóka og telst nú til fremstu myndhöfunda Finnlands. Bók hennar Råttan Bettan och masken Baudelaire er tilnefnd til Barna- og unglingabókmenntaverðlauna Norðurlandaráðs 2014.

The Finnish artist Karoliina Pertamo is one of our many distinguished guests in 2014. Pertamo started her career as an illustrator of children’s books in 2010 and has since illustrated numerous children’s books and is now one of Finland’s most prominent illustrators. She is nominated for The Nordic Council Children’s and Young People´s Literary Prize in 2014 for her work Råttan Bettan och masken Baudelaire.